Dostępność: Dostępny
Koszt wysyłki: od 11,00 zł
Numer katalogowy: 9849
Stan magazynowy: 7 szt
MARVITASIL STABIL100
zakiszacz
Specjalistyczny preparat bakteryjny do zakiszania kukurydzy, innych pasz objętościowych (zielonek traw, lucerny). Zawiera szczep bakterii heterofermentatywnej Lactobacillus Buchneri poprawiającej proces kiszenia oraz wydłużającej stabilność tlenową kiszonki.
Inokulant nowej generacji jest warunkiem uzyskania kiszonki wysokiej jakości, wartości pokarmowej i tzw. stabilności tlenowej. Kiszonka charakteryzuje się wówczas wysokim udziałem kwasów organicznych co gwarantuje oczekiwane dobre pobranie suchej masy przez zwierzęta.
Marvitasil STABIL wpływa na obniżenie strat energii w kiszonce poprzez ograniczenie ilości rozkładanego cukru w procesie fermentacji, hamuje rozwój pleśni i drożdży sprzyjając sprawnemu ukierunkowaniu przebiegu fermentacji mlekowej.
Marvitasil STABIL opóźnia proces zagrzewania się kiszonki po wybieraniu z pryzmy lub silosu i w TMR na stole paszowym.
Szczep bakterii fermentacji mlekowej Lactobacillus buchneri ma zdolność do syntezy 1,2-propandiolu i kwasu propionowego- związków hamujących rozwój grzybów w kiszonce.
Skład :
Preparat zawiera w 1 g 3x1011 j.t.k. (CFU) bakterii fermentacji mlekowej: Lactobacillus Buchneri
Nośnik: sacharoza, laktoza
Stosowanie:
Kukurydza: 100g/100-200 ton zakiszanego surowca
Zielonki z traw, lucerny, mieszanki traw motylkowych: 100g/100 ton zakiszanego surowca
Stosować roztwór 100g/10-50 l czystej wody. Trwałość roztworu – 24 godziny.
Preparat można łączyć z Marvitasil 100:
Marvitasil 100 - 100 g/ 50-75 ton + Marvitasil STABIL - 100 g/100 ton
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.