Proces ekstruzji pasz - LIRA
Ekstruzja pasz to uszlachetnianie komponentów paszowych przy zastosowaniu wysokiego ciśnienia i wysokiej temperatury (140–180°C).
Proces ekstruzji poprawia wiele walorów żywieniowych pasz. Wpływa pozytywnie na strawność i przyswajalność produktów, polepsza smakowitość, trwałość paszy oraz powoduje redukcję ilości chorobotwórczych patogenów.
Ekstrudowane produkty firmy Lira w naszej ofercie:
Chrupka Jagnięta Koźlęta
Omega L - siemię lniane
Chrupka Alpaka
Omega Fiber pasza dla koni z siemieniem lnianym
Wyczerpujące informacje o tym procesie omawiające wszystkie zalety tego procesu można znaleźć w materiałach udostępnionych przez firmę Lira:
Ekstruzja pasz w firmie Lira- artykuł
Polecamy również film opisujący, jak proces ekstruzji odbywa się w zakładzie produkcyjnym Lira.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Do przeczytania/obejrzenia